Fun with August 17

I know that Independence Day is supposed to be something solemn, no matter which version of the country's national anthem you believe is the real one. Still, I determine to have some fun out of it. Let's see...

1. I'll watch Nagabonar Jadi 2 again. And this time I'll ignore Tora's unsuccesful Batak accent, or the too-clean Bajaj driver, or the useless appearance of Darius. I'll even ignore Papap's habit of asking questions during movie watching.

2. I'll dress in red and white to work, even if that means my students will have an amazing time differentiating me from the flag.

3. I'll tie a miniature of the Indonesian flag at the car's radio antenna, and force my friends to salute when they pass my car. Or, when my car passes them.

4. I'll make the street singers sing Merah-Putih song by Cokelat. It doesn't matter if I don't like the song. People do say it is difficult to leave our comfort zone. I'll even be more generous than usual.

5. I'll willingly take part in 'Decorate Tumpeng' competition at Hikari's school, ignoring the fact that I can't cook. After all, it is designed to be beautiful, not edible.

How about you?

ps: I'm still Indonesian and patriotic eventhough I use English. You cannot change my mind about this issue, man.

8 comments:

    On 10:09 pm, August 12, 2007 Anonymous said...

    I absolutely like the idea of commemorating our Independence Day like you're going to do! I think our ancestors or heroes or whoever contributed to our independence would want us, the descendants, to be happy and full of spirit in living our lives.
    Merdeka!

    fitri, saladmangga.com

    Sama banget yang kupikirin tentang Nagabonar 2, mbak. Supir bajaj-nya serapi mahasiswa rajin temen kuliahku :D Itu yang paling mengganggu dari semuanya haha...

    Setuju!! Kemunculan Darius gak penting banget. Nambah lucu juga gak.
    Merdeka!!!

    haha, mungkin artist make upnya lukman sardi lagi cuti, jadi dia ngira-ngira sendiri gimana sih penampilan tukang bajaj, baru liat tukang bajaj pake g-shock :D

    gue akan bilang "merdeka!" sama orang-orang yang gue temui di jalan. moga2 mereka nggak ngira gue lagi kesurupan.

    Menyambut 17an apa yg akan gw lakukan? Terus ngomong Ind ke anak2 gw supaya bhs Ind terus lestari ... amiiiin.

    Hahah blog gw juga bhs Inggris ... seblonnya gw udah uji coba nulis topik multilingualisme dlm bahasa Ind, tapi sedikit banget orang kita yg berminat soal urusan ini. So banting setir gw ke bhs Inggris .. dan lumayan gw jadi punya banyak temen dari bangsa laen untuk saling kasih masukan untuk topik ini.

    Kalu ada yg bilang gw ngga nasionalis krn blog gw dlm bhs Inggris.. hahahah gw ketawain aja deh :D.

    nulis pake bahasa Inggris kan bukan berarti nggak nasionalis? lagian untuk topik-topik tertentu, misalnya saat akan membahas tentang Sex During Pregnancy kan lebih 'sopan' klo ditulis pake bahasa Inggris ... ;)

    On 7:32 pm, August 13, 2007 bintangjatuh said...

    hehehe.. keren tante =)

    kalo aku ngapain ya? ikut lomba 17an aja deh di komplek

Blogger Templates by Blog Forum